Millorem la qualitat de vida
de les persones i el medi on habitem
< Tornar al llistat

FUNDACIÓ MINA I ACNUR. Commemoració dia dels Drets Humans

Fundació Mina, la Sindicatura de Greuges i el Comitè Català de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats) van commemorar el Dia Internacional dels Drets Humans, amb la inauguració de l’exposició “GRANS ULLS PETITS” i la conferència “Solidaritat i justícia en un món globalitzat”, que va impartir la presidenta del Comitè Català d’ACNUR i Catedràtica Emèrita d’Ètica a la Universitat Autònoma de Barcelona, Victòria Camps.
 
A un quart de vuit es va inaugurar l’exposició “GRANS ULLS PETITS”, una mostra fotogràfica que recull la mirada de menors víctimes del desplaçament forçat en diferents llocs del món. Aquesta mostra es podrà veure fins el 10 de gener al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC).


 
En un acte presidit pel president de Mina, Marià Galí, i després de la benvinguda del director del museu, Jaume Perarnau, la Síndica de Greuges, Isabel Marqués, va destacar la importància de la declaració dels Drets Humans i la seva incidència en l’activitat diària de la sindicatura.
 
La presidenta del Comitè Català d’ACNUR, Victòria Camps, va analitzar i desgranar els principals articles de la Declaració dels Drets Humans. Va recuperar així la mateixa definició de Drets Humans d’Antonio Pérez Luño, destacat jurista i filòsof del Dret, assenyalant que dignitat, llibertat i igualtat són els valors que defineixen els drets humans i la justícia. Camps va lamentar que ens trobem molt lluny de complir amb els preceptes dels drets humans, i va concloure que s’han de garantir tant per l’estat de dret, incorporant-los a l’ordenament jurídic, com per la mateixa ciutadania qui té el deure de solidaritat via la cooperació i l’exigència permanent del seu compliment.


 
L’Assemblea General de les Nacions Unides va instaurar el Dia Internacional dels Drets Humans l’any 1948. La Fundació Mina té com a finalitat promoure i fomentar la millora de la qualitat de vida de les persones i del medi on habitem.
 
Mina, Aigües de Terrassa ja compta amb l’exposició permanent El batec de la ciutat industrial al mNACTEC.
 

Imatge de la taula de conferències

Imatge de la taula de conferències

Aspecte de l'exposició

Aspecte de l'exposició