Millorem la qualitat de vida
de les persones i el medi on habitem
< Tornar al llistat

Fundació Mina i el Centre de Normalització Lingüística lliuren els diplomes del 23è Curs de català per a persones nouvingudes. Marià Galí fa un repàs dels 175 anys d’història de Mina

El passat 7 de febrer, Teresa Garcia Balasch i Marià Galí, directora del Centre per a la Normalització Lingüística de Terrassa-Rubí i president de la Fundació Mina Aigües de Terrassa respectivament, van lliurar els diplomes a les persones nouvingudes que han finalitzat el 23è curs de català que patrocina la Fundació.
 
En l’acte, en què es van projectar els vídeos “175 anys d’història” i “Què hi ha darrere l’aixeta?”, Marià Galí, en la seva condició de President de Mina, Aigües de Terrassa, va pronunciar una conferència fent un interessant repàs del que ha significat Mina per a Terrassa: va oferir una exposició sobre la creació de la companyia el 1842, la seva evolució tecnològica, així com el que ha significat per al desenvolupament de la ciutat. L’explicació es va remuntar a la constitució de l’empresa per construir la mina amb les aportacions de ciutadans, ja que en aquell moment el Consistori no podia fer-hi front. Aquesta mina va donar origen al nom de la companyia. També va fer referència a altres esforços, com la construcció del Pantà de la Xuriguera, a la resta del sistema subterrani de minats d’aproximadament 14 km i que avui encara cobreix aproximadament el 10% de l’aigua subministrada; a la importància dels recursos hídrics locals precisament ara que estem en prealerta de sequera... I va acabar la seva intervenció amb la captació de l’aigua del riu Llobregat i la conducció cap a Terrassa, el 1943. Aquesta iniciativa va solucionar la manca endèmica d’aquest recurs que històricament patia la ciutat.
 
Teresa Garcia Balasch havia iniciat l’acte recordant que aquesta col·laboració de la Fundació Mina amb el CNL, que es remunta a 2006, ha facilitat poder aprendre català a prop ja de 510 persones nouvingudes. També va agrair a la Fundació haver fet possible aquesta activitat al llarg d’aquests dotze anys, i va expressar l’esperança de poder continuar col·laborant en un futur.
 
Fundació Mina ha destinat al llarg d’aquest temps 64.474 euros a l’organització de cursos de català per a persones nouvingudes.
 
En acabar les intervencions van lliurar els diplomes a les alumnes del 23è curs de Català.
 

Moment de les intervencions

Moment de les intervencions

Imatge de grup de les diplomades

Imatge de grup de les diplomades