Millorem la qualitat de vida
de les persones i el medi on habitem
< Tornar al llistat

CURSOS DE CATALÀ

Com a cloenda de l’acte de lliurament de diplomes als estudiants que han finalitzat el 23è curs de Català Bàsic per a persones immigrades es va dur a terme la conferència de Marià Galí, 175 anys de trajectòria de Mina, amb la projecció dels dos videos "Què hi ha darrere l'aixeta?" i "Mina, 175 anys d'història", amb l'habitual taula rodona amb els assistents.


Cursos de català per a la població treballadora immigrada

Des del 2006, en col·laboració amb el Consorci per a la Normalització Lingüística, de Terrassa i Rubí, organitzem dos cursos anuals de català per a persones immigrades. Aquesta activitat és fruit del conveni signat entre Fundació i el Consorci per tal de donar a conèixer i promoure entre la població treballador immigrada la nostra llengua.

Signatura del conveni
Anualment doncs, dos grups de 25 persones reben aquests cursos destinats a la població nouvinguda, de 45 hores de durada, i al final del mateix se'ls atorga el corresponent diploma-certificat d'aprenentatge. En els actes de lliurament, conegudes personalitats del món de la cultura, ens han acompanyat. Aleix Pons, president d'Omnium cultural Terrassa, l'any 2011, i reconeguts escriptors com Sílvia Alcantara i Vicenç Villatoro (2012), Maria Barbal i Màrius Serra (2013) i Joan Manel Oller i Najat el Hachmi (2014), l'actriu Rosa Boladeras (2015) l'escriptor David Vila (2017), i la darrera conferència de Marià Galí (2018), els quals han dirigit paraules als alumnes sobre el nostre idioma, la importància d'aprendre'l per a la millor integració i el que ha significat en les seves respectives vides personals i professionals, el fet de poder conèixer, dominar i parlar-lo ara, de forma habitual.

Fundació hi ha destinat 64.500 €, per a que més de 510 persones fins avui hagin rebut aquesta formació. Als alumnes a més, Fundació els facilita un glossari de paraules relacionades amb la vida cotidiana i en especial amb l'aigua i el medi ambient, traduïdes a cinc idiomes i una col·lecció dels llibres que editem.


2018 amb Marià Galí, president de Mina


2017 amb l'escriptor David Vila


2016. Taula rodona amb Najoua Mesbahi, del Marroc, Lusine Khachatryan,
d’Armènia, Rui Gassen, del Brasil i Sunia Santisteban, de Cuba2015 amb Rosa Boladeras.